Psyke.org

Danish

En lille samling af artikler og brevkassesvar fra danske magasiner og websites.

Hver sjette pige gør skade på sig selv

Lærerne ved mere om elevernes destruktive tanker end forældrene, viser ny undersøgelse.

Mange store elever i folkeskolen trives så dårligt, at de vælger drastiske udveje. Hver sjette pige har skadet sig selv en eller flere gange. Og knap halvdelen af pigerne har overvejet det. Til sammenligning har knap en femtedel af drengene overvejet at gøre skade på sig selv, mens fem procent faktisk har gjort det. Det viser en stor, ny spørgeskemaundersøgelse, som Center for Selvmordsforskning har foretaget blandt godt 5.000 fynske 8.- og 9.klasse-elever, deres klasselærere og forældre.

Baggrunden for undersøgelsen er en drastisk stigning i antallet af selvmordsforsøg blandt teenagepiger. På ti år er antallet af forsøg steget fra 135 til 553 om året. Med andre ord knap en firedobling. De tilsvarende tal for drengene har ligget stabilt på lidt mere end 100 selvmordsforsøg om året. Tallene dækker udelukkende over de registrerede forsøg, hvor de unge har været i kontakt med skadestue eller læge. Nogle forskere vurderer, at de faktiske tal er otte-ti gange højere.

Læs resten af denne artikel…

Skader sig selv!

Kære Brevkasse (?!)

Ja normalt er jeg ikke typen der skriver til en brevkasse om hjælp, da jeg hellere går ind for at klare tingene selv… men nå, i den her sammenhæng kan det måske være meget godt, da jeg ikke aner hvad jeg skal stille op!

Landet ligger sådan at min bedste veninde gennem snart 14 år, har det utrolig dårligt! Vi er begge to piger med store problemer der indebære at vi går til psykolog begge to. mine problemer vil jeg ikke komme ind på nu, da jeg føler der er ved at være godt styr på dem!

Nå, men nu til sagen… hun har igennem 4 år snart skåret sig i håndledene og længere oppe af armene… jeg ved ikke om det er en slags tilfredsstillelse for hende, men hun beskriver det selv som en slags afhængighed… når hun får det psykisk dårligt, er helt nede i kulkælderen, føler hun så at lige netop DET kan hun styrer… det har hun magten over!

Jeg har selvfølgelig snakket det mange gang igennem med hende, da det selvfølgelig gør ondt at se sin veninde på den måde, men er efterhånden kommet frem til at der nok skal professionel hjælp til! Hun er typen der har meget svært ved at åbne sig overfor nye mennesker, deriblandt også hendes psykolog, så det har automatisk medført at hun ikke selv har opsøgt hjælp! Mit spørgsmål er så, som du sikkert kan regne ud: Hvad skal jeg gøre? Håber du kan hjælpe mig…

Læs svaret på dette spørgsmål…

 

Permanent location: http://www.psyke.org/articles/da